2023. december 18., hétfő

Legyen nekik (is) karácsony!

 Tavaly indítottuk útjára hagyományunkat, hogy Madárbarát Iskolához méltó módon tollas barátaink számára is szervezzünk karácsonyt. 

Közelednek az ünnepek, így ma elérkezettnek láttuk az időt egy újabb madárkarácsony lebonyolítására. Zene, vers és mese nélkül szegényebb lett volna az ünnepünk, szerencsére egyikben sem volt hiány.










 Utasi Laci tanárbácsi gitárral előadott dalai (Feketerigó, Harkály) után Barota Sári 4.b. osztályos tanuló olvasott fel egy mesét a fenyőfáról, aki várta a karácsonyt. (Ezúton is köszönjük a közreműködők színvonalas munkáját!) A kulturális élmények után hozzáláttunk a madáretető látogatói számára hozott ajándékok kiosztásának. Felfűzött almák, körték, faggyúgolyók, mogyoró, dió, napraforgó, köles és egyéb magvak is színesítették a kínálatot, köszönhetően a lelkes madarász sulis gyerekeknek (és szüleiknek). Mindezt az etető és itató mellé függesztettük és raktuk ki, így csakhamar terített "asztal" várta a cinegéket és társaikat. Orbánné Horváth Éva igazgatónéni nemcsak jelenlétével tisztelt meg bennünket, de aktívan segédkezett a madarak által kedvelt csemegék kihelyezésében is. 



















A cinegék kíváncsian lesték, hogy mi ez a nagy sürgés-forgás:




Néhány perc múlva pedig már meg is találták az "ajándékokat", ami bizonyította, hogy nem volt hiábavaló az erőfeszítésünk. 






Ahogy egy madarász sulis tanulónk mondta délután  - látva a jóízűnek falatozó cinegéket  -  

- Boldogok vagyunk, hogy ezeknek a kis élőlényeknek örömöt okoztunk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése