2016. október 23., vasárnap

Kirándulás a Hortobágyra 2. - Az Alföldi Erdők Élővilága versenyen részt vett tanulók jutalomkirándulása

Iskolánk csapata, név szerint Görög Nóra, Nagy Kincső és Papp Liliána 2. helyezést értek el a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága által szervezett Alföldi erdők élővilága című vetélkedőn. Lásd bővebben: a májusi bejegyzések között. A csapat jutalma volt a halastavi kisvasútra szóló jegy, illetve a Vadasparkba, valamint a többi hortobágyi múzeumba és kiállításra szóló belépőjegy. Az idő vészesen ketyegett, mert a jutalmat október 31-ig használhattuk fel. A csapadékos időjárás és más elfoglaltságok miatt végül a mai, október 23-i dátumot néztük ki a kirándulás időpontjául. Mivel megérkezésünkkor a kisvasút indulásáig még volt egy kis időnk, az első állomásig begyalogoltunk a lányokkal és az I. és II. tó, valamint a Bivalyos-tó madárvilágát szemléltük meg. Nem volt könnyű dolgunk, mert nagy köd fogadott bennünket... Nagy lilikek, pólingok, darvak hangja biztosította a kellemes őszi hangulatot. Az útról egy vándorsólyom is feltűnt egy pillanatra, de hamar eltűnt a ködben. A megfigyelő toronyból aztán rengeteg kócsagot, szürke gémet és különböző récefajokat is láthattunk. 


A kisvonattal a Kondásra érve örömmel nyugtáztuk a köd felszállását. Bár az ég még borult maradt, így már érdemes volt szemlélődnünk. A leskunyhóból 3 ezüstlilét is sikerült megfigyelnünk:
Ezüstlilék
De a Kondáson időző tíz rétisas megfigyelése is remek élményt nyújtott. Hiába fáztunk át, megérte a halastavi madáraszatot is beiktatni a programok közé! Sajnos a kisvonat hamar indult visszafelé, de nem bántuk ezt sem, mert várt bennünket a következő célunk: Malomháza. Közben az idő is egyre kellemesebbé vált, így zavartalanul nézhettük végig a Vadaspark látnivalóit.

Vörös vércse

Állatlesen...


Mit csináltok ott fenn?

Ilyen időben a legjobb egy kis szundikálás (vadmacskák)


Üstökös réce
A vadaspark után Hortobágy falu központjában időztünk még egy kicsit. A Körszínben  a régi mesterségekkel ismerkedhettünk:
Régi mesterségek nyomában a Körszínben
A Látogatóközpontban a Darvak Világa című kiállítást már tavaly is megnéztük, de ha már itt voltunk, idén sem hagytuk ki:
A darvak hőmérsékletének ellenőrzése...

Összességében remek és tartalmas kirándulásban volt részünk a mai napon és kellemesen elfáradva érkeztünk haza Bocskaikertbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése