2016. október 18., kedd

Kirándulás a Hortobágyra - a Csodálatos Vadvilág verseny résztvevőinek jutalma

Miután iskolánk csapata sikeresen szerepelt a Hortobágyi Nemzeti Park és a Nagyerdei Kultúrpark által szervezett Csodálatos Vadvilág című versenyen, a csapa tagjai (Nagy Eszter, Pásti Blanka és Tóth Laura) jutalmul ingyenes belépőjegyet kaptak a hortobágyi múzeumokba és kiállítóhelyekre, valamint a malomházi vadasparkba. A mai napot választottuk a kirándulás lebonyolítására. Először a látogatóközpontban kezdtük, ahol a Darvak Világa című interaktív kiállítást kerestük fel: 
Érdekes a darvak világa
A kiállítás részeként a gyerekek be is öltözhetnek hortobágyi betyárnak...

... vagy akár indiánnak is. (Hogy utóbbinak mi köze a Hortobágyhoz, azt nem tudom.)


Az októberi hűvös idő és a vizes fű sem tántorított el bennünket attól, hogy szabadtéren folytassuk a túránkat. Szafari-busz vitt bennünket Malomházára, ahol a pelikánoktól a keselyűkön át a farkasokig mindent megnéztünk.
Mi és a pelikánok...

Rózsás gödény vagy pelikán

A fakó keselyűk röpdéje előtt

Farkaslesen
Bár már nem először voltunk Malomházán, a vadaspark mindig tud valami újat mutatni. Most például kiválóan össze lehetett hasonlítani a fekete-, a fehér gólyát és a darut:
Fekete gólya és darvak (bal oldalon egy fehér gólya is látszik)
Vagy érdekes volt az a fészekgyűjtemény, amire az üveges tárlóban bukkantunk:

A Kilenclyukú híd előtt
A Csárdamúzeumban is sok érdekességet találtak a gyerekek. A gémeskutakkal való üzenés mellett a legnagyobb sláger most is a "beöltözés" volt. Ezúttal a cifraszűrt vethették vállukra a lányok:
Cifraszűrben

Elöl a fiatal, hátul az öregebb pásztorok:-)

A lányok aztán egy új közlekedési eszközt is kipróbáltak. Végül mégis úgy döntöttünk, hogy hazafelé is inkább autóval megyünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése